Verdubbeling verkoop zonnepanelen

Het aantal verkochte zonnepalen is verdubbeld, meldt BNR. Dit komt mede door de versimpelde regelgeving rond zonnepanelen. Vooral particulieren hebben hier profijt van profiteren. De prijs zal voorlopig niet dalen, verwacht Peter Desmet van een groothandel in zonnepanelen.

Meer dan 70% groei

De verkoop van zonnepanelen zit flink in de lift. Ten opzichte van vorig jaar hebben importeurs en installateurs te maken met omzetstijgingen van 70 tot 100 procent. Dit komt hoofdzakelijk door meer duidelijkheid rondom subsidies en heffingen.

Meer dan 2 miljoen zonnepanelen

Op basis van de huidige groei zullen er naar verwachting zo’n 2 miljoen zonnepanelen verkocht worden. Deze groei is te danken aan het groeiend aantal kleinverbruikers.

Het aantal grootverbruikers loop achter, omdat grotere bedrijven een lagere elektriciteitsprijs, waardoor het ‘minder interessant’ lijkt om over te stappen op zonnepanelen. De SDE-plus-subsidie heeft hier tot nu weinig verandering in gebracht, zegt Desmet. “In 2014 was er veel budget beschikbaar voor zonne-energie, in 2015 was het budget al op voordat de zon aan de beurt kwam. De overheid kan zorgen dat er meer budget voor zon beschikbaar wordt.”

Volgens de branche zijn ook de vooruitzichten voor de verkoop van zonnepanelen goed. Dit houdt niet automatisch in dat de prijs van zonnepanelen de komende jaren verder zal dalen. Vanwege de internationale vraag en de populariteit van zonnepanelen in Nederland zal de prijs van zonnepanelen eerder stijgen.

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 1 =