Zonnepanelen reinigen

Een optimaal rendement van uw zonnepanelen behoudt u alleen als u regelmatig uw zonnepanelen laat reinigen. Het schoonmaken van zonnepanelen houdt de capaciteit op peil.

Vervuilde zonnepanelen

Door het weer raken zonnepanelen vervuild. Door uw zonnepanelen te onderhouden zorgt u ervoor dat u optimaal profiteert van het rendement dat uw zonnepanelen opleveren.

Bespaar tot 15% meer rendement!

Een lager rendement wordt veelal veroorzaakt door stof, zand en vogelpoep. Ook nabij gelegen febrieken, snelwegen of industrie kunnen uw rendement beïnvloeden.

Schuine stand van invloed op vervuiling

De mate van vervuiling is afhankelijk van onder welke hoek de zonnepanelen zijn geplaatst. Panelen die onder een hoek van minder dan zijn geplaatst raken eerder vervuild dan zonnepanelen die voldoende schuin staan.

De juiste hoek zorgt voor een optimaal rendement, omdat de zonnepanelen niet alleen juist geplaatst zijn maar ook omdat ze minder vuil worden.

Zelf reinigen of…?

Zelf reinigen is niet onmogelijk, maar u loopt het risico dat het ondanks uw inzet niet goed gereinigd is. Water met kalk zorgt ervoor dat er een kalklaag ontstaat dat uw rendement niet verbetert, maar vermindert.

Bovendien bemoeilijkt het dak en de schuine stand van de zonnepanelen een goede reiniging. Wij adviseren u dan ook om zonnepanelen te laten schoonmaken door een professioneel schoonmaakbedrijf zoals dakdekkersbedrijf D & B.

Speciale middelen

Met osmosewater maken wij uw zonnepanelen voor u schoon. Dit ontharde water voorkomt een kalklaag dat uw rendement vermindert. Met de juiste middelen profiteert u van een optimaal rendement.

Osmose water is gefilterd water zonder toevoeging van chemicaliën. Dit water weekt vervuiling eenvoudig los en maakt uw zonnepanelen streeploos schoon.