Zonnepanelen huren is goedkoper

Nederland loopt achter in vergelijking met landen als Duitsland op het gebied van zonnepanelen. Nieuwe financieringsvormen moeten daar verandering in brengen.

De aanschaf van zonnepanelen brengt nu nog te hoge kosten met zich mee.

The Solar Future

Slimme financiering van zonnepanelen is een belangrijk thema bij conferentie The Solar Future, eind deze maand in Rotterdam. ZonnepanelenDelen  neemt deel aan deze conferentie; een Nederlands crowdfundingplatform voor zonnepanelen.

Mensen kopen bij dit systeem zon-obligaties. Daarmee worden grote projecten met zonnepanelen gerealiseerd, bijvoorbeeld op kassen. De investeerders krijgen rendement afhankelijk van de opgewekte stroom en krijgen de inleg na afloop weer terug. “Mensen krijgen dus geen zonnepanelen op hun dak, maar profiteren wel de voordelen”, aldus oprichter Sven Pluut.

Zonnepanelen huren

Ook het huren van zonnepanelen is een nieuwe manier om zonder veel spaargeld toch mee te profiteren van de voordelen van zonne-energie. Volgens expert Mark Roesink van de ASN Bank is huur een veelbelovende nieuwe trend. “Veel mensen vinden de aanschaf, het onderhoud en de financiering vaak een heel gedoe. Een verhuurder kan mensen daarin ontzorgen.”

In de Verenigde Staten is het leasen of huren van zonnepanelen al een groot deel van de markt. In Nederland is Suniverse begonnen met een systeem voor verhuur. Het voordeel voor de consument is volgens medeoprichter Niels Bartels dat mensen direct profiteren van een lagere energierekening en ook na aftrek van de huur nog goedkoper uit zijn in vergelijking met gewone energie.

Bron: RTL Nieuws

Posted in:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 5 =